28 Şubat 2010 Pazar

iki kişi arasında tasvir edilmiş yazı denemeleri 3



Yaşlı olan;

Aldatan bir insan, sadece kendini aldatır, karşısındakini değil.. bunu bir an önce algılamaya çalış lütfen.. kendin için !.. Şöyle düşün bu olayı; seninle beraber yola çıkan, yürüyen biri vardı, sıkıldı, yolunu değiştirmek istedi hepsi bu.. ama bunu doğru yoldan yaptı ya da yanlış yoldan.. bu onun seçimi. Senin seçimin ise bu davranışlardan sonra geliyor işte !! önemli olan burası..
Evet bence kesinlikle aşık değilsin.. bence artık aşkı beklemelisin (ama hayatını yaşayarak).. flört etmeyi becersen yap diyeceğim, ya da ilişkileri gittiği yere kadar yaşasan ve sonra da bittiği yerde de tak diye bırakabilsen gerçekten yap... bunu da içine sindiremediğin için bence sen çok iyi arkadaş, dost olmalısın öncelikle..

Bir aldatma olduğunda, bu olayın içindeki bize daha yakın olan insanı değil de, olayın içinde ama bize hayatımızdaki insandan daha uzak olan kişiyi hedef alırız genellikle. Önce ona lanetler yağdırırız. Bütün kinimizi ona kusarız. Aslında o kişi tıpkı A. gibi.  A. onunla olmayı istedi, o da istedi, birlikte oldular..hepsi bu.  Olaya geniş açıdan bak. Bir örnek vereyim sana.. benim bir zamanlar evli olduğum kişi, biriyle birlikte oldu, bir kadın..(bizim aile dostumuzmuş ya da yabancı biriymiş hiç farketmez) benim gözümde ikisi de aynı kefedeydi ama annem daima "ah o namussuz kadın..." deyip duruyordu.. dönüp şöyle demiştim anneme... "anne bu kadın bu adamla birlikte olurken onu bağladı mı, silahla tehdit mi etti ki böyle söylüyorsun.. sonuçta ikisi de bilerek, isteyerek birlikte oldu.. namussuz kelimesini sadece ona söylemek ne kadar adil sence?" 

A. ile başladığın ilişki sadece bir baskılanma ve kendini yalnız hissetme sonucu gerçekleşmiştir. Ev arkadaşının baskıları olmasa belki daha önce de biterdi, hiç değilse bu arada birbirinize sıkıca tutundunuz..

Bence, biraz daha kendine yolculuklar yap.. daha önce yazmıyordun değil mi? Mesela bugün seyrettiğin yağmur sana neler hissettirdi, bunları yaz... annene özlemini yaz.. uzaktaki sevgiliye özlemi yaz.. istersen bir deftere, istersen bir blog hazırla kendine oraya yaz.. en iyi yol bu.. Daha doğrusu bu benim bildiğim.. kendimle konuşmalar, yazışmalar, gezintiler,.. Sıkça yaparım. Kendimi alır tiyatroya, sinemaya, deniz kenarında salaş bir kahveye götürürüm. Vapur iyi bir rehabilite merkezidir, pek kimse bilmez.. denizi yara yara ve hışır hışır sesleri çıkararak yol alırken kendi hayatımın içini yarıp geçtiğimi ve bırakmam gereken düşünceleri rahatlıkla suyun içine attığımı çok bilirim.

Denemeli, yanılmalı ama kendi yolunu bulmalısın çocuk !!..
Ergeç herşey yoluna girer... seni sevdiğimi unutma, içindeki sevgiye tutunmayı da..
Görüşmek üzere :)))

Şimdilik hoşçakal...



{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-





(not: Kullanılan fotoğraf google görsellerden alıntıdır.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-