7 Mayıs 2010 Cuma

can suyu 2



(beş sene önce)


O yaşadığı acıdan sonra gelip yerleşmişti kalbine ritimsiz gümbürtüler. İnsan; yaşadığı ve bitmeyecek sandığı acıları bile unutabiliyormuş diye düşündü hayretle. O zamanlar içine bir greyder girmiş, her tarafı hallaç pamuğu gibi attırmışdı sanki. Acısı, safran rengiydi...  gözleri, dili, parmakları, bedeni, odası, yatağı, evi, sokağı, işyeri.. herşey heryer !..

Ailenin tek erkek çocuğu olmasına rağmen el üstünde büyütülmüş biri değildi, saray soylusu muamelesi de görmemişti hiç ama hayat insanı sevdiği şeylere karşı aşırı kırılganlaştırıyor ve yaşadıklarının ağırlığı bedenin kaldırabilirliğine göre değişiyordu işte. Üniversitede çok sevdiği bir işi vardı. Küçük yaşlarından itibaren birilerine birşeyler öğretmekten zevk alırdı. O zamanlardan karar vermişti eğitmen olmaya. Gelişimini bu yönde oldukça ilerletmiş biri olarak ismi ön saflarda yer almaya başlamıştı. İşi; hayatının önemli bir kısmını kaplıyordu. Her sabah dersliğe girdiğinde, yeni bilgilere aç aydınlık yüzleri görmekten son derece mutluydu.

O yeni ders yılında okula ataması gerçekleşen bir başka eğitmenle tutkulu bir aşkın eşiğinde olduğundan habersiz idare binasına adımını attı. Yeni gelen eğitmene hoşgeldin seramonisi için kümelenmiş gruba baktı ne olduğunu anlamaya çalıştı. Kalabalık biraz dağılmaya başladığında onunla gözgöze geldi ve olduğu yerde kalakaldı. İçindeki bütün kilitlerin kırıldığını,kapalı kalmış bir odanın tüm ferahlığı ile güneşi içine aldığını hissetti. Bu duyguyu daha önce deneyimlemediği için elleri, ayakları felç olmuş gibiydi sanki. Yüzündeki güneş sıcaklığı daha da artınca, onun tam karşısında gülümseyerek elini uzattığını farketti. Kendini süratle toparlamaya çalışarak elini uzattı ve "hoşgeldiniz" diyebildi. 






"Hoşgeldiniz" kelimesinden sonra geçen zaman onların mutluluğuna çalıştı. Duygular karşılıklıydı. Tanrı' nın sevdiği kullarından olduklarını düşünüyorlardı. Duyguları ve yaşama bakışlarının benzerliğinden asla sıkılmadılar, birbirlerini çoğaltarak, yaşam kolaylığı sağlayarak birlikte yaşamaya başladılar. 



devamı var...




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-


not: görsel Google' dan alıntıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-