29 Ocak 2018 Pazartesi

#mim sinema ve ben






Sevgili Öneri Makinesi yeni bir mim hazırlamış (yazısına buradan ulaşabilirsiniz.) Eğlenceli buldum ve beni de mimlediğinden aşağıda sıraladım sinema dünyası ile ilgili görüşlerimi.

1) Sinemada izlediğin ilk film ?

Bu filmle, dinazorluk arasında bir bağ kurarsanız şaşırmayacağım. 😄 O zamanlar İstanbul-Aksaray' daki en meşhur ve büyük sinema olan Bulvar sinemasına götürmüştü annem, ilkokula yeni başlamıştım. Kırmızı kadife perdeyle kapalı sahneden gözümü alamıyordum. Sonra localar dikkatimi çekmişti ve koca salondaki eğim. "Neden böyle olduğunu" sorduğumda, koltukta oturan herkesin perdeyi rahatça görebilmesi için dediğini hatırlıyorum. Ah hele 10 dk ara verildiğinde alaska, frigo, kola diye bağırarak boynuna asılı tahtaya vura vura dolaşan satıcılar. Ah tabii filmden bahsedeyim frigoyu bırakıp 😉 Perdede çoğunlukla kocaman gözleri olan Türkan Şoray' ı ve bir de yangın sahnesini çok net hatırlıyorum. Biraz korkmuştum açıkçası ama elime bir frigo alınca unutuvermiştim herşeyi. Annem sinemaya gitmeyi severdi ve ondan aldığım güzel alışkanlıklardan bir tanesi diye düşünüyorum. O güzelim sinema ise şimdi kocaman bir alışveriş mağazası olmuş.


sonbahar rüzgarları film ile ilgili görsel sonucu
görsel buradan alıntıdır.



2) Film en güzel ............. de/da izlenir.

Açıkçası sinemaya gitmeyi seviyorum ancak şimdilerde bütün geniş sinemaları kırpıp kırpıp cebe dönüştürdüler. Birinde vurdulu kırdılı bir film oynarken, diğerinde romantik bir aşk filmine (ya da başka bir şey) adapte olmakta, önümdeki sağımdaki, solumdakinin konuşması, haşırtı huşurtusu çileden çıkardığından evde seyretmek en iyisi gibi geliyor. Laptop' u ara bağlantı ile koca ekran televizyona bağladım mı işte evde sinema. 👍


3) Film izlerken olmazsa olmazın var mı ? 

Sessizlik ve o sessizlikte yalnız olmak sanırım. 

a) Tek başına mı, kalabalık mı ?

Komedi filmine kalabalık gidebilirim, izleyebilirim ama psikolojik, tarihi ya da gerilim filminde yalnız olmayı isterim. (Gerilim filmini de kalabalığa alayım ben vazgeçtim 😁)

b) Mısır mı, cips mi ?

Hıımm, eğer sinemaya gitmişsem ve ille de bir şey yenecekse kesinlikle kovada patlamış mısır. Ancak evdeysem ayçekirdeği vazgeçilmezim.


c) İki boyutlu mu, 3 boyutlu mu ?

Başka bir seçenek söyleyeceğim, kesinlikle 4 boyutlu ! Orlando' da Universal Stüdyolarında izlediğim 4 boyutlu Shrek filmini asla unutamam. Sinema koltukları özel yapılmış, her tür hissi tattırdılar bize. Shrek ve eşeğin kaçtıkları at arabasının her sallantısını hissettik, fren yaptığında koltuklarımız öne doğru eğildi. Ormanda görünmeyen periler Shrek' e sağdan soldan fısıldadıklarında bizim de boynumuzun arkasından fısıltılar oldu ve tüm salon çığlık çığlığa bağırdık. Eşek hapşırdığında hapşırığından minik tükürükler yüzümüze geldi Ağaç dallarından örümcekler aşağı düşerken bacaklarımıza bir şey dokundu. 😃 Bu müthiş hissi herkesin yaşamasını çok isterim.

İsteyenler için aşağıya videoyu bırakıyorum.



d) Avm sineması mı, sokak sineması mı ?

İçiçe sıkıştırılmış salonlarda film izlemekten hoşlanmadığımdan ya sokak ya da ev sineması diyeceğim. 

e) Filmden önce filmin fragmanlarını izlemek mi, yorumlarını okumak mı ?

Açıkçası beni etkilemez yapılan yorumlar. Fragman da izleyebilirim. Sadece çok sürpriz sonlu bir film ise seyredeceğim, o zaman hakkında pek bir şey öğrenmek istemem.


Eğlenceliydi bu mimi cevaplamak, nerelere yolculuk yaptım.. Teşekkürler Öneri Makinesi.
İsteyenler için mim açıktır, yapmanızı isterim. 🌹




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-








45 yorum:

  1. Ellerinize sağlık sevgili Momentos, mim güzel, siz yapınca daha da güzel olmuş.. :)

    dipnot: bir mime de ben davet ettim sizi, hani doymadım diyorsanız falan.. :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neeee bir tane daha mı? :))) bakayım hemen konusu neymiş.. Teşekkürler beğenmene sevindim <3

      Sil
  2. Ya Momentoscum resmen cevapları bitmesin diye okudum, çok güzel yazı olmuş <3. Ellerine sağlık :).

    O sinemanın avm olması ne acı :(.

    4 boyutluya hiç gitmedim ama 6 boyutluya gittim bir kere, hahaha :). O da film sayılmaz tabi kısacık bir şeydi :). Senin anlattığın koskoca film boyunca devam ediyor, merak etmedim değil açıkçası ama her filme de olmaz şimdi o, ben yine iki boyutlu derdim herhalde :). Yine de anlattığına bakılırsa yaşanması gereken bir deneyim, çok merak ettim, heyecanlı gibi :):):).

    Çok teşekkürler katıldığın için, çok keyifli bir yazı olmuş :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de iyi hazırlamışsın, bana taaa eski günlere gidip hatırlamak kaldı :))

      O kadar büyük sinemalarda film seyrettim ki, kaldıramıyorum bu cepleri ben ya.. iyisi mi koca ekran evde seyret diyorum.
      Ah ah mutlaka 4D yi bir kere deneyimlemen lazım.. bütün salon aynı anda koltuklarda çığlık çığlığa.. yok böyle bir şey..
      Çok teşekkürler benden sana, canlandırdın bizleri :)) Sevgiler canım.

      Sil
  3. Güzel sorulara güzel cevaplar. Ben de hazırladım bu mimi ama henüz yayımlayamadım.Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinkini de yarın okuruz o zaman :) Ben çok eğlendim cidden.. Çok teşekkürler yorumunuza.

      Sil
  4. Güzel bir mim olmus. Ben de yapıcam insallah sirada bekliyor :) bir cok sorunun cevabı ortak olsa da kisilerin yorumlardaki farkliliklari yaziları okutuyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın, jenerasyon farkı da olunca arada ;) epey eski filmlerden bahis geçiyor. Sanırım bugün yaparsın bu mimi, hadi bekliyorum yanıtlarını :) beğenmene çok sevindim. Kucak dolusu sevgiler,

      Sil
  5. Hoşgeldiniz İlkay, :)
    Gerçek bir 4D nin Türkiye' de olduğunu sanmıyorum, nerdeyse tad alma hariç bütün duyulara hitap etmişti. Koca salonda tüm koltukların böyle özel imal edilmesi epey pahalıya çıkar gibi geliyor.. Siz yurtdışında mutlaka gidin derim, müthiş bir keyif. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuza. :)

    YanıtlaSil
  6. 4D'yi ben de çok merak ettim şimdi. Nasıl birşey ola ki??
    Bu arada ben de frigolu büyüyen nesildenim. Alaskaa frigoooo sesi geldi bir an kulağıma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bildiğin gibi değil Sibelynka, adamlar koltukları özel yapmışlar.. gözünde gözlüklerin zaten var, derinlik kazandırıyor sana ama ayrıca perdede biri hapşırıyor, senin yüzüne karşı ve olduğu gibi hapşırık taneleri senin yüzüne geliyor, ormanda periler görünmeden shrek ve eşeğin etrafında dolanıp fısıldıyorlar bir esintiyle, aynı anda sen de boynunda ensende o esintiyi hissediyorsun.. acaip birşeydi, anlatılmaz yaşanır diyorum :)
      Frigo' yu Eti markası yeniden yarattı bitter ve normal olarak. Yerken eski günleri anıyorum :))

      Teşekkürler yorumuna, sevgiler :)

      Sil
  7. sinema anısını çok sevdiiim. sonbahar rüzgarlarııı ne güzel film yaaa. çolpan ilhaaan vardı benim izlediğimde geçen kış izledim yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) değil mi ne kadar eski ama cidden güzel filmler izledik bizler. Bu arada o yangını çıkaran zaten Çolpan İlhan' dı. Sen de yaptın mı bu mimi? kaçırdım mı ben?

      Sil
    2. iki tane varmış bu filmden sanki, şeyden alınmış galibağa, rebecca filminden, iki uyarlama, dün yaptım, bugün de denişik bir mim yaptıım :)

      Sil
    3. Türk filmi olarak sadece 1969 yapımı olan bu filmi gösteriyor internet.. Zaten benimkinde de Çolpan İlhan var afişe tıklayınca büyütüp bakabilirsin.
      Aa.. tamam bakayım seninkine :)

      Sil
    4. yok yok kontrol ettim. ilk uyarlama, cüneyt arkın ve hülya koçyiğit ile kıskanç kadın adlı film, ikincisi çolpan ilhanlı olan. ayrıca, çolpan ilhanın filminde bir de jane eyre etkisi varmış :)

      Sil
    5. Evet şimdi baktım, ilk önce Hülya Koçtiğitli olan çekilmiş, sonra da Türkan Şoray' lı. Alfred Hitchcock' un Rebecca filminden uyarlama imiş, bir şey daha öğrendim bak :)

      Sil
  8. heey demekkisiiii, sinema sanatıııı çok eski bi sanatmııış, dinozorlar zamanında keşfedilmiş heeee, herhalde o zaman ilk olarak dinozor belgeseli filan çekmişlerdiiir, demişsiniz yaaa ilk cevaptaaaa :) aksaray bulvar baktım görselleree. aksaray o tarafları hiç bilmem yanii. samatyaya gezmeye giderim işte en fazla. heey bir de halkalı yedikule metro hattı yine açılcakmış galibaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyle, seviyorum ama dinozorluğu da, dinozor kelimesini de :) ağzı dolduruyor söylerken.. Eskiden Fatih, Aksaray, Laleli o kadar güzel yerlerdi ki, şimdi ise bambaşka bir dünya oraları.. halkalı-sirkeci tren hattıydı, demek hızlı trene (metro) çevirecekler, e zaten açılsın o tarafın trafiği fazla oluyor. :)

      Sil
  9. O ara bağlantı kablosunu icat edenin gözlerinden öpmek istiyorum bende. Ne o canım sinema garip garip tiplerle film izlemek. Dram filmlerinde bile karakter gık dese gülen biri mutlaka çıkıyor. Koti kafalı amcalar abiler önümü falan kapatıyor. Evde öyle mi? Açıyorsun koca ekranı, yatıyorsun koltuğa sıcacık battaniyenin altına, canın bir şey isteyince durduruyorsun bir güzel gidip alıveriyorsun... Ne ses çıkaran var ne önünü kapatan, ne 'Ulan bu kol yeri mi benim? Diğeri mi?' diye düşünme derdi var. ☻ Miss ♥ Çok eğlenerek okudum, ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahhaah, Elif harika bir yorumdu bu... güle güle öldüm :) cidden o ara kablo muhteşem bir şey. Ah geçenlerde 3 kişi Capitolde Aile Arasında filmini izlemeye gittik. Yahu film daha başladı bismillah, arkamızdaki kadın kahkahkah başladı gülmeye.. alla alla çok ihtiyacı var herhalde dedik, film boyunca sürekli güldü. Dikkat çekiyor tabii ki, bu sefer ben de mi bir gariplik var Allahım diye soruyorsun kendine :)))
      Çok teşekkür ederim bu enfes yoruma.. :)
      Bu arada Goblin' de 12.bölüme geldim, çok sevdim.. ben niye daha önce uzakdoğu dizileri izlememişim ki :)

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Ahh.. harikaydı.. ardından İl Postino demek geldi içimden <3

      Sil
  11. 4D ye hiç gitmedim ama geçenlerde oğlumla bir AVM ye gelen 5D ye girdik.Kısa bir sunum gibi 4 dakika falan sürüyor.Secenekler var,biz uzay da gezmeyi seçtik😊Gözlükler falan😎Koltuk uzay boşluğunda bir o yana bir bu gezegene çarpıyor sürekli ;müthiş bir derinlik hissi 😆 Çıktığımızda kusmak üzereydim sarsıntıdan 🤓
    Cevapların harika zevkle okudum gerçekten,evde izlemekte iyi tabii ki😊Ben de yaptım değişik bir Mim😊Sevgiler😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet ben de o tür bir şeye girdim, dediğin gibi çok kısa. İmkan olsa da benim bahsettiğimi deneyebilseniz oğlanla beraber bayılırsınız :)
      Çok teşekkür ederim, sevindim beğenmene :) Bakayım mime hemen. Sevgiler,

      Sil
  12. 4d'yi o kadar güzel anlatmışssın ki heyecanla okudum . Bu deneyimi tatmayı bende çok isteriimmm ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bir gün izlersin yurt dışında :) çok teşekkürler ziyaretin ve yorumun için <3

      Sil
  13. Ne kadar güzel cevaplar vermişsiniz. Blogumu ziyaret etmişsiniz çok teşekkür ederim. Yorum için konu başlığına tıklayınca yazı açılıyor. O zaman yorum yapabiliyorsunuz. Bilgilerinize. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeninize ve ziyaretinize çok teşekkür ederim. Hemen yorum yaptım Sevgiler gönderiyorum :)

      Sil
  14. Sinema mimini çok sevdim ben. Verdiğiniz cevaplar güzel, samimi. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevmiştim, sağolsun Öneri Makinesi :)
      Beğenmenize de çok sevindim.. teşekkürler

      Sil
  15. 4 boyutlu filmi hiç izlemedim.Biz de evde film izlerken ara kablosuyla büyük televizyon ekranına yansıtıyorum filmi :) Çok da güzel oluyor :) Çok erken yaşlarda başlamışsın film izlemeye.Tebrik ediyorum anneni sana bunu aşıladığı için :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah yurtdışı gezilerinden birinde disneyland veya universal stüdyolarını gezme imkanın olur, anlattıklarımı yaşarsın :) Ah annem evet, her tür aktiviteye götürürdü bizi.. sağol yorumun için.. yürekten sevgiler :)

      Sil
  16. Orlando'daki Universal Stüdyolarını merak etmeye başladım şimdii..🙂elalem yapıyo işte biz de geriden takip ediyoz..açıkhava sinemaları bence de daha iyi..güzel bir mimdi,elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten yapmışlar ve yaşatıyorlar da 😊 açıkhava sineması Çeşme'de var, yeni ogrendim bu sene gideceğim inşallah. O keyif bambaşka çünkü 😀 beğenmenize çok sevindim.. teşekkürler.

      Sil
  17. Çok samimi cevaplar olmuş. Ben de artık sinemalara gitmeyi sevmiyorum. Sıkıştırılmış sinema salonlarında dram filmi izlerken yan salondan kahkaha sesleri gelmesi çok can sıkıcı. 4D benim de dikkatimi çekti umarım bir gün izleme fırsatım olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,
      Cep kadar küçük sinemalardan sırf bu yüzden hazetmiyorum. İnşallah bir gün bizim ülkede de 4D lik salonlar yapılır. Çok teşekkür ederim beğeninize, yorumunuza. Sevgiler..

      Sil
  18. Yaptigini farketmedim ben de seni mimledim 😂😂😂

    YanıtlaSil
  19. Şu an Cem Karaca'ya yas tutuyor olmasaydım kalkıp 4 boyutlu sinema aramaya başlardım. Muhteşemmiş gerçekten. Daha önce hiç 4D bir filme gitmemiştim ama bu mimden sonra kesinlikle gitmeye karar verdim. Çok teşekkür ederim :)
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet.. Allah rahmet eylesin, değerli sanatçımızdı.

      Türkiye' de maalesef yok 4D sinema. Yurt dışında Disneyland' larda var, inşallah gidersiniz. Çok teşekkürler yorumunuza. Sevgiler benden...

      Sil
  20. çok hoş bir mim benimde cevaplama gereken bir mim sağol sayende hatırlamış oldum.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severek yanıtladım ben de.. bu ara mimler havada uçuşuyor :) sıradakine geçeceğim şimdi. Teşekkürler :)

      Sil
  21. Bu mimi bende yazıp sizi de mimlemiştim ki benden önce davranmışsınız :) Ve farklı bir noktaya değinmişsiniz 4D sinema çok ilgimi çekti en kısa zamanda tecrübe etmek istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, yine de iyi olmuş mimlediğiniz :) 4D Türkiye' de henüz yok maalesef, yurtdışında deneyimlerseniz mutlaka neler hissettiğinizi bilmek isterim. Çok teşekkürler Yorumunuza ve mim de davetinize :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H